Dumoulin: ‘Ik had geen superdag’

Print
Dumoulin: ‘Ik had geen superdag’

Afbeelding: ANP

Tom Dumoulin erkende na de tijdrit dinsdag in de Giro d’Italia dat hij niet de topvorm had om Simon Yates, de drager van de roze trui, te kraken.

De Maastrichtse titelverdediger pakte weliswaar 1.15 minuut terug, maar dat was niet genoeg om de leiderspositie over te nemen. "Ik was nog een beetje moe, had geen superdag. Yates is deze Giro gewoon te sterk. Maar ik geef niet op. Ik ga morgen nadenken over een plan voor de komende dagen.”

Gevecht
Dumoulin, die als derde finishte op 22 seconden van winnaar Rohan Dennis, beseft dat het parcours van deze Ronde van Italië niet op zijn lijf is geschreven. Met 56 seconden achterstand op Yates gaat hij de komende dagen weer het gevecht in de cols aan. "Het is de laatste jaren steeds moeilijker geworden om in de bergen een groot verschil te maken. In een race tegen de klok kan dit nog wel, maar het aantal tijdritkilometers is deze Giro nu eenmaal beperkt."

Lees ook: Dumoulin maakt meer dan minuut goed op Yates

Dumoulin pakte wel veel tijd op de andere klimmers in de Giro. Hij staat nu stevig op de tweede plaats.

Wout Poels (Blitterswijck) eindigde als 27ste, met 2.06 minuten achterstand op Dennis. Roy Curvers (Haelen), ploegmaat van Dumoulin, vond zichzelf terug op plek 108, op 4.19 minuten.