Bobo Jalloh werd voor de ogen van vrouw en kinderen vermoord

Print
Bobo Jalloh werd voor de ogen van vrouw en kinderen vermoord

Afbeelding: Arnaud Nilwik/Opsporing Verzocht

Landgraaf - Bobo Jalloh werd een jaar geleden voor de ogen van zijn vrouw en kinderen doodgestoken in hun woning in Landgraaf.

Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt in Opsporing Verzocht. In de uitzendingen kwamen een aantal nieuwe details naar voren over de moordzaak die een jaar na dato nog niet is opgelost. 

In de nacht van 30 op 31 mei vorig jaar werd de 39-jarige Jalloh doodgestoken in zijn eigen woning door twee onbekende mannen. Op het moment van de moord waren zijn kinderen en vrouw ook aanwezig in het huis aan de Koempel.

Lees ook: Fors geldbedrag voor gouden tip dodelijke overval Landgraaf

Telefoontje

Even daarvoor had Jalloh een telefoontje gekregen. Met de telefoon in zijn hand liep hij naar buiten om niet veel later terug te komen met voor Jalloh's vrouw twee onbekende mannen. Het duo dwingt onder bedreiging van een vuurwapen de vrouw naar boven te gaan en bij de kinderen te wachten. 

Jalloh wordt vervolgens vastgebonden met tie-wraps en handboeien. Terwijl zijn vrouw en kinderen van bovenaan de trap staan te kijken, gaat het mis. Jalloh wordt meerdere keren met een mes in zijn bovenlichaam gestoken, waarna hij in de hal bij de voordeur bewegingloos blijft liggen.

Waarom Jalloh werd aangevallen is niet bekend. Zijn familie vermoedt dat hij in de periode voor zijn dood bezig was met iets illegaals. 

Licht getint 
Wie er achter de moord zit is nog altijd onduidelijk. Beide daders hebben een lichtgetinte huidskleur en een breed postuur. Een van hen heeft een kuiltje in zijn kin en de de ander heeft een tatoeage in zijn nek van vermoedelijk een Arabisch symbool. Allebei droegen ze handschoenen en een camouflagejas of bomberjack.

Bij het verlaten van de woning namen de mannen de telefoon van Jalloh mee, net als zijn identiteitskaart en een bankpas. 

Volgens een ooggetuige stond in de nacht van de moord een Ford Focus met draaiende motor in de straat. De auto is blauw van kleur en hoorde volgens de getuige niet in die straat thuis. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →