Opgestapte SP-leden Venray verdedigen zetelroof

Print
Opgestapte SP-leden Venray verdedigen zetelroof

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venray - De drie opgestapte Venrayse SP-leden zijn het er in principe niet mee eens dat raadsleden die uit een partij stappen, hun plekje niet bij die partij inleveren. Omdat ze denken dat ze de belangen van de Venraynaren beter kunnen behartigen dan SP-leden die hun plaats in de Venrayse gemeenteraad zouden moeten innemen, hebben de drie toch besloten tot ‘zetelroof’.

"Wij nemen onze zetel mee, terwijl we hier zelf in eerdere gevallen kritisch op zijn geweest. Het is dan ook logisch dat hier vraagtekens bij worden gezet. Nu is ons dit overkomen en is er in deze specifieke situatie sprake van een voortschrijdend inzicht", aldus raadslid Joep Gielens dinsdagavond in een verklaring in de gemeenteraad over het opstappen bij de SP. 

Kartrekkers
Volgens Gielens is het goede resultaat van de SP tijdens de gemeenteraadsverkiezingen te danken aan de kartrekkers  in Venray. Zeker in deze gemeente wordt veel op personen gestemd, aldus Gielens.

Lees ook: Fractieleden SP Venray stappen op uit onvrede met landelijke partijtop

Met Gielens zegden twee andere SP-volksvertegenwoordigers,  Erica Irene van den Akker en Lizzy Bruno,  het lidmaatschap op omdat ze geen vertrouwen meer hebben in de SP.  Alleen Jan Hendriks, fractievoorzitter in Venray, blijft de partij trouw. Volgens Gielens in een onweersproken verklaring aan de gemeenteraad om ‘intern de strijd te voeren’.

Strijd
Gielens: "De heer Hendriks, Jan, heeft besloten om binnen de partij te blijven om van binnenuit verder de strijd aan te gaan om noodzakelijke veranderingen af te dwingen. Een besluit dat wij betreuren omdat we het liefste de club bijeen hadden gehouden. Tegelijkertijd een besluit waar we ons respect voor uitspreken en we hopen oprecht dat de SP-afdeling Venray de interne strijd binnen de SP als geheel zal winnen.

Lees ook: SP-top deed bemiddelingspoging in Venray

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen