Bakt heel Thailand straks Limburgse vlaai?

Print
Bakt heel Thailand straks Limburgse vlaai?

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Limburgse vlaai vindt ook zijn weg naar Azië. Universitair docenten van een Thaise universiteit zijn hier om de bakkunst te leren. Er volgen er meer.

Heel Thailand bakt Limburgse vlaai? Niet zo’ n gek idee, (b)lijkt bij een bezoek van dertien docenten aan Heerlen. De groep is als eerste van een Thaise universiteit hier om de bakkunst af te kijken bij Arcus in Heerlen. Eigenlijk om die over te brengen op hun leerlingen, zodat die aan de vraag van westerse toeristen kunnen voldoen. Maar zelf raken ze ook verzot op sommige soorten gebak.

Verkopen
De Thai zien kansen om de Europese bakkunst in Thailand te verspreiden. Niet alleen bij studenten: de universiteit kan ook cursussen verzorgen, en vlaaien en taarten verkopen in de eigen winkel.

De dertien cursisten (waarvan negen vrouwen) vormen de eerste groep. In september komt een nieuwe lichting docenten het bakvak leren. De uitwisseling is een initiatief van de Stichting Europese Beroepsopleidingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →