Itterenaren blij met nieuwe natuur

Print
Itterenaren blij met nieuwe natuur

vlnr Lea, Sjef en Annie uit Itteren. Afbeelding: Consortium Grensmaas

De Itterenaren Annie, Lea en Sjef zijn tevreden over het Grensmaas project in hun omgeving. Tijdens hun regelmatige wandelingen kan het eindresultaat hun bekoren.

Annie, Lea en Sjef zijn met name enthousiast over de combinatie van de snel ontluikende bloemen, planten en struiken, in combinatie met de aanwezigheid van Konikpaarden en Gallowayrunderen. En natuurlijk de weldadige rust. “De weilanden en koeien van weleer missen we echt niet. Die zijn er trouwens elders nog genoeg. Mensen die daarover klagen, komen kennelijk nergens. Er is hier zoveel moois.”

De Itterenaren signaleren overigens wel dat steeds meer mensen het RivierPark Maasvallei ontdekken. Ze ontmoeten meer en meer wandelaars. “Maar er is hier ruimte genoeg. We hebben ook al een ommetje gemaakt bij de recreatievijver. Daar zitten al zwanen. We kijken wel reikhalzend uit naar de afronding van het natuurgebied rond Kasteelhoeve Hartelstein. Dan is de wandelroute voor ons compleet.”

Ook Annie, Lea en Sjef maakten zich bij de start van het project Grensmaas grote zorgen over de aantasting van de leefbaarheid in Itteren. “Volstrekt ten onrechte. Consortium Grensmaas heeft het werk uiterst netjes uitgevoerd. En we zijn zo blij dat we het eindresultaat nog mogen meemaken.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →