Grote hennepplantage in kelder horecagelegenheid opgerold

Print
Grote hennepplantage in kelder horecagelegenheid opgerold

Afbeelding: Politie Westelijke Mijnstreek

Sittard - In een horecazaak in Geleen heeft de politie in de kelder een ‘professionele’ plantage met achthonderd hennepplanten gevonden.

Tegen de huurder van het pand, de eigenaar van de plantage, wordt volgens de politie proces-verbaal opgemaakt. Om welke zaak het gaat, is niet bekendgemaakt.

 

De politie ontdekte de hennepplantage tijdens een grote controle in Geleen naleven van horecaregelgeving en illegale bewoning. Daaraan namen ook medewerkers van de gemeente, handhaving, sociale recherche, belastingdienst, Enexis, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit deel. De resultaten daarvan zijn door de politie pas nu via sociale media bekendgemaakt.

Terugkeerbeleid
Op diverse adressen werden in totaal zes Albanezen, die illegaal in Nederland verbleven, aangetroffen. De afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie past het terugkeerbeleid toe op dit zestal.

Een automobilist die in het voorbijgaan agenten beledigde krijgt een boete voor beledigen van de politie. Een man die nog 90 dagen gevangenisstraf heeft openstaan is aangehouden.

Signalen
Verschillende ‘signalen’ over mogelijke mistanden vanuit de bevolking en instanties waren volgens de politie reden voor de controle. Op korte termijn wordt de controle volgen de politie herhaald.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →