Zaterdag 26 mei kennismakingsdag MWC

Uitdaging voor Maastrichtse jeugd: roeien op de Maas

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Als nooit tevoren heeft de Maastrichtse Watersportclub zoveel talent in huis als nu. Ben je nieuwsgierig of jij ook in zo een rank bootje over het water kan flitsen? Aanstaande zaterdag - 26 mei - kan de jeugd van Maastricht en omgeving de proef op de som nemen.

Hilmar Verbeek, Daan van Haasteren, Sophie Mans en Jasper Joordens hebben de laatste jaren Maastricht op de kaart gezet als stad met roeitalenten. De Maastrichtse Watersportclub (MWC) - door de leden liefkozend de 'Maastrichtse' genoemd - heeft de laatste jaren zowel organisatorisch als ook in wedstrijdboten flink geinvesteerd in wedstrijdroeien op niveau. De meer dan 100 jaar oude club - gelegen aan de Hoge Kanaaldijk en beschikkend over een prachtig clubhuis - ziet haar inspanningen beloond door een flink ledenbestand (circa 420); meer nog door Maastrichtse jongeren die met keihard trainen en een flinke dosis talent zich kunnen meten met de top van hun generatiegenoten. 

Ben je benieuwd of roeien een sport voor je is? Zaterdag 26 mei kun je daar antwoord op krijgen.

Een lichting talent is mooi voor MWC. Nog leuker en beter is natuurlijk dat ook in de toekomst Maastrichtse roeiers het landelijk topniveau weten te bereiken. De Maastrichtse houdt daarom zaterdagmiddag - speciaal voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar - een kennismakingsdag. Voel je nu iets kriebelen? Wil je ontdekken of deze mooie technische sport bij jou past? Dan begint jouw zaterdagmiddag in het bootshuis van MWC met het tillen van boten en het in- en uitstappen tot de roeihaal en balans houden.

 Na ook kennis te hebben gemaakt met een aantal bootsoorten komt het echte fysieke werk aan de beurt. De deelnemers maken kennis met een ergometer en gaan de roeihaal oefenen.Je krijgt dan gelijk een idee hoe techniek en kracht onontbeerlijk zijn om in roebooit echt vooruit te komen (beter gezegd acheruit, je zit nu eenmaal met je rug naar de finish).

Het echte werk!

Daarna begint het echte werk. Je stapt - dat klinkt makkelijker dan het is, dus een heuse uitdaging -  met andere jongeren in een boot en gaat ontdekken of deze mooie technische sport bij jou past. Uiteraard gaat dat onder begeleiding en krijg je op de Maas de eerste fijne kneepjes van de roeisport bijgebracht. Wie de slag goed te pakken heeft gaat het die dag lukken om een rondje rondom het Gouvernement te varen. De MWC-kennismakingsdag begint zaterdag 26 mei om 14:00 uur. 

BBQ

MWC staat niet alleen bekend vanwege de roeisport. Gezelligheid onder elkaar staat net zo hoog in het vaandel geschreven. Ook van dat aspect kunnen de deelnemers van de kennismakingsdag letterlijk proeven. Na afloop van de roeimiddag wordt bij het clubhuis een barbecue georganiseerd. Voor wie daaraan wil deelnemen wordt een kleine vergoeding (5 euro per persoon) gevraagd. 

Wie wil deelnemen kan zich tot vrijdag 25 mei inschrijven via de website van MWC

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →