Trainer (61) opgepakt voor ontucht met verstandelijk gehandicapt meisje

Print
Trainer (61) opgepakt voor ontucht met verstandelijk gehandicapt meisje

Afbeelding: iStock

Venlo - Sjaak S. (61) uit Baarlo wordt verdacht van ontucht met een minderjarig meisje met een verstandelijke beperking. Het meisje is lid van het gehandicaptenteam van HandbaL Venlo, waarvan S. coach was.

De politie bevestigt de aanhouding en verdenking. S. zit vast voor verhoor. Voor zover bekend is sprake van één slachtoffer. Tegen S. is aangifte gedaan.

Privacy
S. zou afgelopen vrijdag betrapt zijn toen hij onzedelijke handelingen verrichtte bij het meisje in het buitengebied van Venlo. De politie doet geen verdere mededelingen, om het onderzoek niet te verstoren en om de privacy van het slachtoffer te beschermen.

Geroyeerd
De Baarlonaar geldt nationaal als pleitbezorger van de gehandicaptensport. Hij was actief als coach bij handbalclub HandbaL Venlo en judoclub Alcides in Baarlo; beide verenigingen hebben hem meteen geroyeerd na zijn aanhouding. Voorzitter Geert Meerts van HandbaL Venlo vindt het incident "verschrikkelijk". "Sjaak genoot veel aanzien en waardering binnen de club. Dit had niemand verwacht." Voorzitter Jo Bleser van Alcides beaamt de woorden van Meerts: "Het nieuws is als een bom ingeslagen. De vereniging is geschokt."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →