Twee Tessen van Schijndel geboren op dezelfde dag, in dezelfde plaats en met bijna dezelfde vader

Print
Twee Tessen van Schijndel geboren op dezelfde dag, in dezelfde plaats en met bijna dezelfde vader

Afbeelding: BD/Noor Reigersman

Ongelofelijk wat een toeval: in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch zijn kort na elkaar twee Tessen geboren. Sterker: ze heten allebei Van Schijndel.

Rara, hoe kan dat? Op 21 februari om 18.20 uur werd Tess van Schijndel geboren in het JBZ in Den Bosch. Anderhalf uur later werd nóg een Tess van Schijndel in het JBZ geboren. De vader van de eerste Tess heet Gert-Jan van Schijndel, de vader van de tweede Tess heet Geert-Jan van Schijndel. Als klap op de vuurpijl: de beide vaders lijken sprekend op elkaar. En de moeders hebben hetzelfde beroep: docent op een basisschool. De eerste Tess woont met haar ouders in Den Bosch en de tweede Tess in Esch.

Nog in het ziekenhuis wisten de kersverse ouders dat er een naamgenootje van hun dochter was geboren. Hoewel ze elkaar niet kenden, was het contact snel gelegd. Anne, de moeder van de oudste Tess, stuurde een geboortekaartje naar de Van Schijndels in Esch en een briefje met daarin het voorstel om elkaar te ontmoeten. "Twee weken geleden hebben we elkaar voor het eerst gezien en het klikte meteen", vertelt Marloes van Schijndel. "We zaten zo gezellig te praten, dat ik een andere afspraak vergat." Maar ook vóór hun eerste ontmoeting hadden de moeders al veel appcontact. "Soms zelfs 's nachts tijdens het voeden."

Donzig blond babyhaar
Geert-Jan van Schijndel snuffelde al in de genealogie van zijn familie om na te gaan of er familiebanden zijn vanwege zijn grote gelijkenis met de andere Van Schijndel-vader. Maar voor zover bekend zijn die er niet. Zelfs de moeder van Geert-Jan van Schijndel haalde beide mannen door elkaar. "Toen wij elkaar twee weken geleden voor de eerste keer zagen, liep mijn moeder even binnen", vertelt Geert-Jan van Schijndel. "Ze wist niet dat we bezoek hadden en begon te praten tegen Gert-Jan. Pas toen ze mij zag zitten, realiseerde ze zich dat ze zich had vergist."

Ook al lijken beide vaders op elkaar, de beiden in het roze gestoken Tessjes lijken geen spat op elkaar. Tess één heeft dik donker haar en zou al naar de kapper kunnen. Tess twee heeft donzig blond babyhaar. En hun BSN-nummers lijken evenmin op elkaar.

Nóg een overeenkomst
Het eerste telefoontje van een verwarde ambtenaar is al binnen. "De GGD belde en zei dat er iets niet klopte", vertelt Marloes van Schijndel. "Ze dachten dat we naar Den Bosch waren verhuisd. Voor de zekerheid hebben we in het ziekenhuis en de huisartsenpost een aantekening laten registreren dat er twee Tessen zijn met dezelfde geboortedatum, omdat altijd wordt gekeken op geboortedatum."

En dan is er nóg een overeenkomst: als de eerste Tess een jongen was geweest en moeder Anne had haar zin gekregen, dan had hij Luuk geheten. Net als de 2-jarige zoon van het Essche echtpaar.