Oud-directeur woningstichting spreekt discriminatie tegen

Print
Oud-directeur woningstichting spreekt discriminatie tegen

Afbeelding: .

Oud-directeur Jos Kerkhoffs van De Voorzorg ontkent dat de Heerlense woningcorporatie jarenlang heeft gediscrimineerd bij de toewijzing van woningen.

"Ik herken mij helemaal niet in dat beeld", verklaart hij in reactie op de uitkomst van extern onderzoek door bureau Integis.

Lees ook: Woningstichting selecteerde huurders op ras en lichaamsgeur

Misstanden
Kerkhoffs meldde zich al begin 2017 ziek. De woningstichting schakelde daarna Integis in om meldingen over misstanden bij de woningtoewijzing te onderzoeken. Integis rappporteerde onlangs dat De Voorzorg jarenlang kandidaat-huurders weerde op grond van onder meer ras, seksulele geaardheid en lichaamsgeur.

Kerkhoffs weerspreekt dat. Hij kent het rapport van integis niet, en heeft ook niet aan het onderzoek meegewerkt. "Ik voelde daar geen behoefte aan, ik was ziek." Hij ontkent ook dat er sprake was van een angstcultuur. 

Oproep aan gedupeerden discriminatie De Voorzorg Woningstichting De Voorzorg in Heerlen blijkt jarenlang gediscrimineerd te hebben bij de toewijzing van woningen aan huurders. Er werd onder meer geselecteerd op ras, seksuele geaardheid en lichaamsgeur. Stond u tussen 2013-2016 ingeschreven als woningzoekende bij De Voorzorg en bent u mogelijk gedupeerd door de discriminatie? Laat het ons dan weten: hans.goossen@delimburger.nl of theo.sniekers@delimburger.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →