Ed Sheeran blokkeert doorverkochte concertkaarten

Print
Ed Sheeran blokkeert doorverkochte concertkaarten

Afbeelding: EPA/Nigel Roddis

Het management van de Britse zanger zanger Ed Sheeran heeft meer dan tienduizend concerttickets die waren opgekocht door een tussenpersoon ongeldig verklaard.

Ook kaartjes die nog worden aangeboden op doorverkoopsites zijn geblokkeerd, meldt de BBC.

Benefietconcert
De organisatie achter de Britse zanger besloot in te grijpen toen duidelijk werd dat honderden kaartjes voor een benefietconcert dat Sheeran gaf voor de bestrijding van kanker bij jongeren voor grof geld werden doorverkocht op internet. Het management wil hiermee keihard ingrijpen tegen de handelaren die met het doorverkopen van tickets grof geld verdienen aan de concerten van Sheeran.

Doorverkoopsites
Normaal kosten tickets voor een concert van Sheeran tussen de 50 en 90 pond; op doorverkoopsites gaan de toegangsbewijzen voor 400 pond van de hand. Het management voerde eerder al strenge regels door om het doorverkopen tegen te gaan. Zo kunnen niet meer dan vier kaartjes per persoon worden aangeschaft en moet een koper zich bij de concertzaal legitimeren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →