Justitie kijkt toch naar mogelijke discriminatie De Voorzorg

Print
Justitie kijkt toch naar mogelijke discriminatie De Voorzorg

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt nog geen officieel standpunt te hebben ingenomen over een onderzoek naar discriminatie bij woningstichting De Voorzorg in Heerlen.

Dat laat een woordvoerder woensdagochtend weten. Het OM heeft eerder wel oriënterende gesprekken gevoerd met de top van de corporatie. Daaruit bleek "in eerste instantie geen aanleiding voor onderzoek". Dat heeft het OM De Voorzorg laten weten, maar daarmee is nog niet gezegd dat een strafrechtelijk onderzoek van de baan is.

Lees ook: Woningstichting selecteerde huurders op ras en lichaamsgeur

Toelichting
"We bekijken de onderliggende stukken nog. Dan pas kan besloten worden of nader onderzoek wordt gedaan en of dit tot vervolging zou moeten leiden", licht het OM toe. De toelichting komt nadat woensdagochtend publiekelijk bekend werd dat de De Voorzorg tussen 2013 en 2016 huurders selecteerde op onder meer ras, seksuele geaardheid, religie, maar ook lichaamsgeur.

Lees ook: Oud-directeur woningstichting spreekt discriminatie tegen

Dat bleek uit een extern onderzoek van het door de corporatie ingeschakelde bureau Integis. De in februari nieuw aangetreden directie van de Voorzorg deed daarop aangifte. Het OM zag daarin echter geen indicatie tot een onderzoek, meldde De Voorzorg vanochtend. Volgens justitie is die conclusie echter te voorbarig.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →