Stadspark transformeert naar bont gekleurd festivalterrein

Print

Een bijzondere attractie is de Orange Swing. De monumentale tractor die ooit dienst deed in de landbouw, werd omgebouwd en is straks tijdens het festival een stemmige schommel. Afbeelding: Jeroen Janssen

Waar het Maastrichtse stadspark doorgaans een oase van rust is in een bruisende stad, zijn rust en stilte momenteel niet te vinden in het park.

Overal is het een af en aan van vrachtwagens, busjes, opleggers en werklieden. Al die activiteit staat in het teken van de opbouw van TREK, het gratis toegankelijke Foodtruck Festival dat van donderdag 24 tot en met zondag 27 mei neerstrijkt in de Limburgse hoofdstad.

De festival was reeds eerder te gast in Maastricht en lokte duizenden bezoekers. Als het aan de deelnemers ligt, zal dat ook dit jaar het geval zijn. Aan het weer zal het niet liggen want Meteo Maastricht voorspelt prachtig zomerweer en de kans op een bui is nihil.
De opbouw van de stands en attracties is sinds afgelopen dinsdag in volle gang en verloopt voorspoedig. Een van de standbouwers geeft aan hoe snel de opbouw tegenwoordig verloopt: “Vrijwel alles is tegenwoordig zodanig geconstrueerd dat er geen schroevendraaier meer aan te pas komt. De diverse elementen worden gewoonweg in elkaar geklikt en dat gaat supersnel.”

Het festival is geopend op donderdag en vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 23.0 uur en op zondag van 14.00 tot 21.30 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →