Komend weekend tropisch warm in Limburg

Print
Komend weekend tropisch warm in Limburg

Afbeelding: Archief De Limburger

Zet die zonnebrand maar alvast klaar. Vanaf donderdag schieten de temperaturen weer omhoog en in Limburg zal het een tijdje zomers warm blijven.

De aankomende warmtegolf blijft waarschijnlijk tot eind mei in het land, meldt Weerplaza.

Tropische temperaturen
In Limburg kunnen dit weekend misschien zelfs tropische temperaturen bereikt worden. Door een drogere lucht en minder bewolking kan het hier wel 30 graden worden. Na het weekend blijft het lekker. Wel is er ook meer kans op stevige regen en onweer. Het blijft in ieder geval tot woensdag zomers warm.

Warmste meimaand
Deze maand is het zeer waarschijnlijk de warmste meimaand in ruim drie eeuwen. Qua temperatuur is deze maand te vergelijken met een junimaand: de zomer lijkt voor ons gevoel al te zijn begonnen. 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen