Miss Beauty Raquel koos voor Limburg vanwege 'thuisgevoel'

Print
Miss Beauty Raquel koos voor Limburg vanwege 'thuisgevoel'

Raquel van Gool uit Maastricht is Miss Beauty of Limburg. De 21-jarige studente liet in de finale in de Maaspoort in Venlo 10 concurrentes achter zich. Afbeelding: Kevin Jeukens

De Maastrichtse Raquel van Gool is de gelukkige winnares van de Miss Beauty of Limburg 2018. De 20-jarige studente is geboren en opgegroeid in Eindhoven. “Maar in Maastricht voel ik me meer thuis.” Ze strijd 31 augustus om de nationale titel.

Raquel van Gool is geboren in Eindhoven en woont sinds haar 17e in Maastricht, vanwege haar studie. “Mij is gevraagd of ik niet liever aan de verkiezing van Noord-Brabant mee wilde doen, maar ik voel me hier in Maastricht meer thuis dan in Eindhoven.”

Raquel studeert Psychologie aan de Universiteit van Maastricht. Volgend jaar begint ze haar master Geneesmiddelen Ontwikkeling. Ze deed mee aan Miss Beauty Limburg op uitnodiging van de organisatie. Ze wil graag meteen iets duidelijk maken. “Er rust een enorm vooroordeel op dit soort verkiezingen. Het zou oppervlakkig zijn en alleen om het uiterlijk gaan. Dat is niet waar. Je persoonlijkheid en intelligentie zijn ook belangrijk.”

Linda-foundation
Om dat te onderstrepen, laat Raquel weten dat zij en haar mede-finalistes zich in aanloop naar de Limburgse finale hebben ingezet om geld in te zamelen voor het goede doel, via de Linda-foundation. De opbrengst gaat via de foundation naar gezinnen met een smalle beurs. “Zodat kinderen met kerst een cadeau kunnen krijgen en echt kind kunnen zijn. Ik vind het belangrijk dat een kind zich geen zorgen hoeft te maken over het hebben van weinig geld en de daarbij horende zorgen.”

De Limburgse finale, eind april in Venlo, bestond behalve uit een galaronde en een bikinironde, ook uit een vragenronde waarin de vrouwen hun maatschappelijke kennis voor het voetlicht konden brengen.

Strand opruimen
Doordat Raquel als winnares uit die competitie kwam, staat ze op vrijdag 31 augustus in de landelijke finale, in Studio 21, op het Mediapark in Hilversum. In aanloop naar die finale staan er tal van activiteiten op de planning. “We hebben een aantal photoshoots, we gaan een week met zijn allen naar Frankrijk, en we gaan het strand opruimen. Daarnaast blijven we geld ophalen voor het goede doel.”

Om zich voor te bereiden op de landelijke finale zegt ze nog meer te gaan letten op haar voeding. “En nog meer sporten dan ik al deed. Ik heb zelf vroeger jaren gedanst, geturnd, en ook aan kunstschaatsen gedaan, maar nu ga ik graag naar de sportschool.”

Raquel is op Facebook te vinden: ‘Raquel van Gool’ en op Instagram onder de naam @rsasmara.
Meer informatie over de verkiezing is te vinden op: www.missbeautynetherlands.com

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →