Strafzaak verbergen dode moeder start

Print
Strafzaak verbergen dode moeder start

Afbeelding: Ermindo Armino

Oirsbeek - De 65-jarige Piet van der Molen uit Oirsbeek moet zich komende dinsdag voor de rechtbank in Maastricht verantwoorden voor het verborgen houden van zijn overleden moeder, valsheid in geschrifte en oplichting.

In december 2015 werd ontdekt dat hij zijn overleden 91-jarige moeder al tweeënhalf jaar verbogen hield in een kist in zijn woning. De zaak trok landelijk aandacht. Al snel werd duidelijk dat Van der Molen niet verdacht werd van moord of doodslag.

Reactie
Het Openbaar Ministerie liet in maart dit jaar al weten dat behandeling van de zaak niet lang meer op zich zou laten wachten. Van der Molen gaf in een reactie in De Limburger aan rekening te houden met een aanklacht, waarin hem ook het verduisteren van AOW- en pensioengelden van zijn overleden moeder wordt verweten en valsheid in geschrifte in zake zijn bijstandsuitkering.

Geld
De verdachte heeft in diverse media al uitvoerig uitgelegd waarom hij het lichaam verborgen hield. ”Ik had het geld nodig en mijn moeder had de wens geuit dat ze wilde dat ik niet het huis uit zou moeten. De band met je moeder is sterker dan liefde. Ik zou het weer zo doen”, zei Van der Molen enkele weken geleden nog in De Limburger.

Hij gaf aan te accepteren dat hij een straf krijgt, maar kondigde alvast aan in hoger beroep te gaan als het een maandenlange celstraf wordt. “Ik ben geen mens om in de gevangenis te zitten. Dat wil ik zo lang mogelijk uitstellen.”

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →