Start/finish Ridderronde op proef van Vrijthof naar Kesselkade

Print

Tom Dumoulin (roze trui) raast in 2017 voorbij het publiek bij de Kesselkade. Dit jaar is daar de start en finish van de Ridderronde Afbeelding: Laurens Bouvrie

Na 33 keer Vrijthof wordt de Kesselkade het epicentrum van de Ridderronde. Het criterium dat komende zomer op woensdag 8 augustus plaatsvindt heeft de meet en finishlijn bij wijze van proef getrokken vlakbij Rebelle. Dit nieuws werd woensdagmiddag in de voormalige kerk - ook wel bekend als de Awwe Stiene - door de organisatie bekendgemaakt.

'Maaspromenade-Kesselkade natuurlijke staantriubune voor publiek'

Kwam de Ridderronde verleden jaar vlak voor aanvang met het prachtige nieuws dat Giro d'Italia 2018 winnaar Tom Dumoulin aan de start zou verschijnen. Het grote item van de 34ste editie is toch absoluut de verhuizing van start en finish van het Maastrichtse wielerevenement. Persvoorlichter Math Derey noemt de wijzingen markant maar vooral ook heel erg publieksvriendelijk. "De trappen van de Maaspromenade die parallel lopen met de Kesselkade zorgen voor een natuurlijke staantribune. Dat geeft het publiek veel meer nog dan het Vrijthof de gelegenheid onder het genot van een drankje de koers te volgen."

Dat is - zo is de opvatting van de organisatie van de Ridderronde - niet alleen een voordeel voor het publiek. Deze nieuwe start en finishlocatie voor de Ridderronde zorgt ook voor een directere band tussen wielrenners en toeschouwers. 

Samenwerking IronMan 

De verhuzing naar de Kesselkade en Rebelle kwam op op de agenda te staan door goede contacten tussen Ridderronde en IronMan Maastricht. Meer specifiek met vader en zoon Frambach. Hun bedrijf Extra Leisure is regionale organisatiepartner van IronMan Europe, die op haar beurt weer de Maastrichtse edities regelt. Tijdens gesprekken bleek het mogelijk te zijn dat het criterium gebruik kon maken van IronMan materialen en ander facilitaire zaken. Ook het gebruik van Rebelle als hospitallity-locatie kwam positief aan de orde. Die mogelijkheden werden vooral concreet omdat IronMaastricht de zondag (5 augustus) plaatsvindt. Rebelle is niet alleen een evenementencentrum maar ook het hoofdkwartier van Extra Leisure.  

Proef

Math Dereij van de Stichting Ridderronde Maastricht benadrukt dat deze verhuizing een serieuze proef is. "We kunnen door de ontstane samenwerking serieuze besparingen doen op het kostenplaatje van dit traditionele sportevenement. Tegelijkertijd zien we voordelen voor het publiek dat ook echt voor de wielrenners komt. Of dat echt zo is merken we snel genoeg op woensdag 8 augustus. We gaan er trouwens vanuit dat het ook op het Vrijthof, zeker bij de ingang naar Platielstraat en hoek Vrijhtof - Bredestraat gezellig druk blijft," aldus de woordvoerder van de Ridderronde. 

Lees meer over de Ridderronde in Dagblad De Limburger van donderdag 24 mei

 

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen