HandbaL Venlo royeert verdachte coach

Print
HandbaL Venlo royeert verdachte coach

Afbeelding: iStock

Venlo - Cabooter Group-HandbaL Venlo heeft de 61-jarige Sjaak S. geroyeerd als lid. Die beslissing is genomen in navolging van de arrestatie van de coach van het extra-team op verdenking van ontucht met een zestienjarig meisje met een verstandelijke beperking. Het meisje is lid van het gehandicaptenteam van HandbaL Venlo, waarvan S. coach was.

Voorzitter Geert Meerts van HandbaL Venlo vindt het incident "verschrikkelijk”. "Sjaak genoot veel aanzien en waardering binnen de club. Dit had niemand verwacht.” Voorzitter Jo Bleser van judoclub Alcides waar S. ook coach was, beaamt de woorden van Meerts: "Het nieuws is als een bom ingeslagen. De vereniging is geschokt.” Ook Alcides heeft hem geroyeerd.

Lees ook: Trainer (61) opgepakt voor ontucht met verstandelijk gehandicapt meisje

Brief naar leden
HandbaL Venlo heeft dinsdag in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie een brief verspreid onder alle leden van de club. Diezelfde brief is ook gestuurd naar de leden van judoclub Alcides in Baarlo. Hierin staan behalve contactgegevens van de politie, ook een link naar slachtofferhulp en de telefoonnummers van onafhankelijke vertrouwenspersonen van beide verenigingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →