Woningen in Schinnen onbewoonbaar verklaard na 'tsunami van modder'

Print
Woningen in Schinnen onbewoonbaar verklaard na 'tsunami van modder'

Wateroverlast in Schinnen. Afbeelding: De Limburger

Amstenrade - Twee woningen in het Schinnense buurtschap Hegge zijn onbewoonbaar verklaard na een modderstroom dinsdagavond.

Dat schrijft wethouder Jeannette Quadvlieg-van Dam van de gemeente Schinnen op haar Facebook-pagina. 

'Tsunami'
'Gisteren was er veel wateroverlast in Schinnen. Na een zeer heftige tien minuten durende regenbui, kwam er een tsunami van modder vanaf de heuvels richting de bewoonde wereld in Hegge. Twee panden zijn onbewoonbaar verklaard en tientallen panden hebben schade of overlast ervaren', schrijft ze.

Foto's
De wethouder ging met haar collega's op locatie kijken. Ze roept op om foto's en filmpjes van de water-/modderschade met haar te delen. 'Ik kan het materiaal goed gebruiken om in overleg te treden met de diverse partners binnen de waterketen.'

Volgens de Woningwet moet iedereen op een gezonde en veilige manier kunnen wonen. Een woning met teveel gebreken - zeker als die niet meer kan worden hersteld - verklaart de gemeente de woning onbewoonbaar.

Een compilatie (video) van de wateroverlast op verschillende plekken in Limburg

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →