Lilianne Ploumen in top 100 'Meest invloedrijke mensen in wereldwijd genderbeleid'

Print
Lilianne Ploumen in top 100 'Meest invloedrijke mensen in wereldwijd genderbeleid'

Lilianne Ploumen Afbeelding: ANP

Kamerlid Lilianne Ploumen staat in de top 100 van 'Meest invloedrijke mensen in wereldwijd genderbeleid'. De lijst is opgesteld door de politieke netwerksite Apolitical.

De 'Gender Equality Top 100' is een lijst van mensen die zich inzetten voor de gelijkheid van vrouwen. De Maastrichtse politica staat daarmee in een rijtje met de Canadese president Justin Trudeau en de Franse president Emmanuel Macron. Haar partij Partij van de Arbeid laat via Twitter weten trots te zijn op haar plek in de top 100 en feliciteert haar met haar prestatie.

She Decides
Ploumen richtte in 2017 de beweging She Decides op. Dat deed ze als reactie nadat president Trump van de Verenigde Staten stopte met het financieren van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA). Het Bevolkingsfonds zet zich in voor gelijke kansen op een gezond leven. Met She Decides zette ze een internationale beweging op gang die opkomt voor het recht van vrouwen en meisjes om over hun eigen lijf en leven te beslissen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →