Start en finish Ridderronde niet op Vrijthof, maar op Kesselskade

Print
Start en finish Ridderronde niet op Vrijthof, maar op Kesselskade

Sfeerbeeld van de Ridderronde. Afbeelding: De Limburger

Voor het eerst in de historie vinden start en finish van de Maastrichtse Ridderronde dit jaar niet plaats op het Vrijthof. De organisatie wijkt voor de 34ste editie van het wielerevenement met haar gasten om financiële redenen uit naar de Kesselskade.

Dat heeft voorzitter Raoul van Dort van de organisatie woensdag bekendgemaakt in Rebelle, een evenementenlocatie die gevestigd is in de voormalige Augustijnenkerk (d’n Awwe Stiene) op de Kesselskade. Dat is ook de plek waar de organisatie op woensdag 8 augustus met haar gasten zal verblijven. Om die reden vinden ook start en finish niet langer plaats op het Vrijthof, maar voor het eerst op de Kesselskade.

Noodgedwongen
Het zenuwcentrum van de Ridderronde is noodgedwongen verplaatst, legde Van Dort gisteren uit. De organisatie heeft de grootst mogelijke moeite om de begroting (160.000 euro) rond te krijgen, en heeft derhalve de samenwerking gezocht met de organisatie van de Iron Man. Dat mondiale triatlonevenement vindt op de zondag voor de Ridderronde plaats in Maastricht, en de organisatie ervan zetelt ook in de voormalige Augustijnenkerk. Door de handen ineen te slaan, kunnen door beide partijen allerlei kosten worden bespaard. Niet alleen die van de huisvesting, maar bijvoorbeeld ook bedragen die gemoeid zijn met het plaatsen van dranghekken, het inhuren van signaleurs en allerhande overige logistieke aangelegenheden.

Sponsors
De organisatie van de Ridderronde had eigenlijk geen andere keuze, probeerde Van Dort gisteren duidelijk te maken. "Als we dit niet hadden gedaan, weet ik überhaupt niet of we dit jaar een editie hadden kunnen organiseren. Je merkt gewoon dat er steeds meer evenementen zijn en dat sponsors soms ook andere keuzes maken. Dat is hun goed recht natuurlijk, maar dat maakt het er niet gemakkelijker op."

Dumoulin
De kans is dan ook klein dat de Maastrichtse renner Tom Dumoulin net als vorig jaar aan de start zal verschijnen. "Daar moet je ook reëel in zijn. Het feit dat hij er vorig jaar bij was, had alles te maken met een extra investering van sommige sponsors." Volgens Van Dort is de begroting op dit moment nog steeds niet helemaal sluitend. "We hebben nog een gat, ja."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →