Tom Dumoulin fanclub in de startblokken?

Print
Tom Dumoulin fanclub in de startblokken?

Afbeelding: ANP

Tom Dumoulin staat er niet om bekend om graag in de publieke belangstelling te willen staan. Toch zijn Maastrichtenaar Theo Hoofs en Eijsdenaar Jannie Dreessen van plan om voor hun wielerheld een fanclub op te richten. Er zouden al 2400 belangstellenden zijn om lid te worden.

Dat meldt het gemeentelijk online platform Thuis In Maastricht. 
De fanclub in oprichting komt voort uit een Facebookpagina van Maastrichtenaar Theo Hoofs, met weetjes en nieuwtjes over zijn stadsgenoot. Samen met Eijsdenaar Jannie Dreessen vatte hij vorig jaar het plan op voor een officiële fanclub.
Leden moeten 30 euro per jaar lidmaatschapsgeld gaan betalen. Daarvoor krijgen ze een fanclub-shirt, twee keer per jaar een magazine over Dumoulin en er komt een fandag.
De fanclubpagina op Facebook telt 2421 clicks van personen die op de 'lid worden' button hebben geclickt.

Het vooruitzicht van een fandag met Dumoulin is opmerkelijk. De renner die net over de grens in Kanne woont, staat er om bekend zeer te hechten aan privacy en rust in zijn hectische leven als profrenner.
Tegenover het platform Thuis in Maastricht laten de oprichters van de fanclub in spé weten dat Dumoulin heeft aangegeven dat als het aan hem had gelegen er geen fanclub was gekomen. Zijn management zou hem ervan hebben overtuigd in te stemmen met de oprichting van een fanclub. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen