Tom Dumoulin fanclub in de startblokken?

Print
Tom Dumoulin fanclub in de startblokken?

Afbeelding: ANP

Tom Dumoulin staat er niet om bekend om graag in de publieke belangstelling te willen staan. Toch zijn Maastrichtenaar Theo Hoofs en Eijsdenaar Jannie Dreessen van plan om voor hun wielerheld een fanclub op te richten. Er zouden al 2400 belangstellenden zijn om lid te worden.

Dat meldt het gemeentelijk online platform Thuis In Maastricht. 
De fanclub in oprichting komt voort uit een Facebookpagina van Maastrichtenaar Theo Hoofs, met weetjes en nieuwtjes over zijn stadsgenoot. Samen met Eijsdenaar Jannie Dreessen vatte hij vorig jaar het plan op voor een officiële fanclub.
Leden moeten 30 euro per jaar lidmaatschapsgeld gaan betalen. Daarvoor krijgen ze een fanclub-shirt, twee keer per jaar een magazine over Dumoulin en er komt een fandag.
De fanclubpagina op Facebook telt 2421 clicks van personen die op de 'lid worden' button hebben geclickt.

Het vooruitzicht van een fandag met Dumoulin is opmerkelijk. De renner die net over de grens in Kanne woont, staat er om bekend zeer te hechten aan privacy en rust in zijn hectische leven als profrenner.
Tegenover het platform Thuis in Maastricht laten de oprichters van de fanclub in spé weten dat Dumoulin heeft aangegeven dat als het aan hem had gelegen er geen fanclub was gekomen. Zijn management zou hem ervan hebben overtuigd in te stemmen met de oprichting van een fanclub. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →