Europese rabbijnen lauweren Frans Timmermans

Print
Europese rabbijnen lauweren Frans Timmermans

Afbeelding: EPA/Olivier Hoslet

Frans Timmermans neemt woensdag een prijs in ontvangst van de Europese Conferentie van Rabbi’s voor zijn bijdrage aan de strijd tegen antisemitisme. De vicevoorzitter van de Europese Commissie moet de onderscheiding delen met Europees Parlementsvoorzitter Antonio Tajani.

Beide politici hebben zich de afgelopen jaren "onvermoeibaar" ingezet voor een open en vrij Europa, aldus de joods-orthodoxe geestelijken. Timmermans wendde zijn invloed aan om in 2015 een functionaris in te stellen die zich richt op het bestrijden van antisemitisme in Europa.

Synagoge
De Lord Jakobovits Prijs van het Europese Jodendom wordt uitgereikt in de Grote Synagoge van Brussel. Onder de eerdere laureaten zijn de Spaanse koning Felipe, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de oud-premier van Frankrijk Manuel Valls en voormalig minister-president van Polen Jerzy Buzek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen