Holy Moly op ramkoers met Heerlen

Print
Holy Moly op ramkoers met Heerlen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Het bedrijf dat winterevenement Holy Moly organiseert is hard gebotst met het Heerlense stadsbestuur. In een brief aan de gemeenteraad doet Bart Kuipers van Incredible BV zijn beklag. Het bedrijf is ontstemd over de bekendmaking van het verlies van ruim 66.000 euro en de consequenties die dat heeft voor zijn imago.

Kuipers stelt dat er pas op 17 april een eerste gesprek is gevoerd. Een vervolggesprek kwam er op 18 mei. Twee dagen daarvoor had het stadsbestuur echter al besloten dat Holy Moly zelf moet opdraaien voor het verlies. Volgens de organisatie is dat verlies voor een groot deel te wijten aan de manier waarop de gemeente met het evenement is omgegaan.

Ondernemersrisico
Centrumwethouder Peter van Zutphen (SP) wees op het ondernemersrisico. Kuipers wil daar niets van weten: "Wij achten de gemeente nog altijd verantwoordelijk voor het aanloopverlies en zullen dit aantonen middels ons bezwaar."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →