Vlammenzee bij grote brand bij woonboerderij Schimmert

Print
Schimmert - In een woonboerderij in Schimmert woedt woensdagavond een grote brand. De vlammen slaan uit het dak. Vanuit de wijde omgeving is een grote rookpluim te zien.

De brandweer is met meerdere bluswagens ter plaatse. Onder meer de korpsen in Maastricht en Heerlen sprongen bij om assistentie te verlenen.


Foto: Niek van Herten


Foto: Bas Quadvlieg

De brand brak even voor tienen uit in de woonboerderij aan de Kruisstraat. Omwonenden die last hebben van stank- of rookoverlast wordt aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden. De rook trekt in de richting van Maastricht

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

De woonboerderij raakte zwaar beschadigd door de brand. De brandweer is bezig om te voorkomen dat het vuur overslaat op andere panden in de buurt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen