Het United World College Class of 2018 feest; een kleurrijk spektakel

Print

Afbeelding: United World College

Het is de tijd van examens, laatste schooldagenfeesten en afstudeerders. Wat die laatste categorie betreft is het jaarlijkse eindfeest van United World College (UWC) zeer waarschijnlijk het meest kleurrijke.

Afgelopen zaterdag - 19 mei - werd in bijzijn van familie, UWC-medewerkers en vrienden afscheid genomen van 168 laatste jaarsstudenten van de internationale school gelegen aan de Discusworp in het Geusseltgebied. 

Eregasten tijdens de feestavond met de titel Class of 2018 - Let Your Ride Begin waren namens de Pronvincie Limburg Joost van den Akker en en het stadsbestuur van Maastricht Bert Jongen. 

Let Your Ride Begin is voor de meeste afgestuteerden een letterlijke bezigheid. De 168 studenten gaan naar jaren school en studie in Maastricht de hele wereld over. Soms terug naar eigen land. Vaker nog naar een universiteit waar dan ook ter wereld. 

Het jaarlijkse feestelijke ritueel in Maastricht is ieder jaar weer een waar kleurenspektakel. Veel van de studenten dragen tijdens de Class of (in dit geval 2018) traditionele kleding van het land waar ze geboren zijn. 

UNITED WORLD COLLEGE Maastricht

UWC is een brede, internationale onderwijsorganisatie die, naast het bieden van excellent internationaal onderwijs, zich onderscheidt met haar inzet voor een internationale, duurzame maatschappelijke impact. UWC heeft wereldwijd 17 scholen met 8000 leerlingen uit meer dan 110 landen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →