Grote brand in woonboerderij Vlodrop

Print
Vlodrop - In een woonboerderij in de dorpskern van Vlodrop heeft woensdagavond een grote brand gewoed.

Het vuur brak rond elf uur uit in het monumentale pand aan de Bergerweg. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse en schaalde al snel op naar een zeer grote brand. Rond half één 's nachts had de brandweer het vuur onder controle en werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen zal nog enige tijd duren.

Gevaarlijke stoffen
In het gebouw was niemand aanwezig. Vanwege de rook moesten enkele bewoners van nabijgelegen woningen hun huizen verlaten. De brandweer verricht nog metingen om te zien of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Als dat niet het geval is kunnen de bewoners terug naar huis.

Het pand was volgens omwonenden niet meer bewoond. De voormalige boerderij had de afgelopen jaren verschillende functies. De politie sluit uit dat de brand is aangestoken. Wat wel de precieze oorzaak van de brand is, weet de politie nog niet. 

In de buurt is ook een storing van telefoon en televisie. Vermoedelijk heeft een straatkastje ook vlam gevat.

Eerder op de avond ging in Schimmert ook een woonboerderij in vlammen op.

Foto's: David Dunnaway

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →