VVV hoopt contract met succescoach Steijn snel te verlengen

Print
VVV hoopt contract met succescoach Steijn snel te verlengen

Afbeelding: ANP Pro Shots

VVV is dicht bij een langere samenwerking met Maurice Steijn. Club en coach gaan volgende week om tafel om te praten over het verlengen van zijn tot 2019 doorlopende verbintenis.

Evengoed houdt de Hagenaar de deur wel op een kier voor een eventueel vertrek naar het buitenland. "Een vertrek naar een andere club in Nederlands is inmiddels uitgesloten. Mocht er een mooie buitenlandse aanbieding komen dan sta ik daar wel voor open", zegt Steijn vanaf zijn vakantieadres in Spanje. Ipswich Town meldde zich twee weken geleden bij technisch manager Stan Valckx, maar vervolgens bleef het stil. Volgens Engelse media zijn de Schot Jack Ross, Engelsman Paul Hurst en Steijn wel de belangrijkste kandidaten om bij de UEFA Cup-winnaar van 1981 (inmiddels afgezakt naar de Championship) aan de slag te gaan.

Mogelijkheden
Steijn: "Zoals ik eerder deze week heb aangegeven, sta ik ook open voor een langer verblijf bij VVV. Ik heb dat lange tijd afgehouden, maar ik zal binnenkort met Stan Valckx en Marco Bogers om tafel gaan om te praten over contractverlenging. Ik zie mogelijkheden om verder te groeien met VVV. Het tweede jaar in de eredivisie is altijd lastig, maar tegelijkertijd zijn er clubs uit de eerste divisie bijgekomen waar wij zeer zeker niet voor onder doen. Dat is toch een ander kaliber toch een ander kaliber dan Roda, FC Twente en Sparta. Dat zou in ons voordeel kunnen zijn."


Valckx geeft te kennen dat VVV snel in gesprek gaat met Steijn. "De wens om Maurice op de lange termijn voor VVV te behouden hebben we al eerder uitgesproken. We zullen vanaf volgende week de gesprekken openen."

Belangstelling
Steijn stond eerder dit seizoen in de belangstelling van Willem II, Excelsior, Heracles, FC Twente en Sparta, maar de Hagenaar zag in dit viertal clubs geen verbetering ten opzichte van VVV. Een tussentijds vertrek naar FC Utrecht zag hij eveneens niet zitten. Steijn had wel oren naar een overgang naar Vitesse en Heerenveen, maar die clubs hebben respectievelijk voor Leonid Slutsky en Jan Olde Riekerink gekozen voor komend seizoen. 

Feyenoord
Ook sprak de Haagse coach met technisch directeur Martin van Geel en hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst over de rol van assistent-coach bij Feyenoord. Nadat de onderhandelingen op een gegeven moment in een impasse kwamen, bedankte Steijn voor de functie. Het lijkt er nu op dat VVV zijn succescoach langer aan zich kan gaan binden.