Zware onweersbuien op komst: opnieuw kans op flinke wateroverlast

Print
Zware onweersbuien op komst: opnieuw kans op flinke wateroverlast

Afbeelding: iStock

Het zuiden van Nederland kan zich opnieuw opmaken voor zware onweersbuien. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Brabant, Zeeland en Limburg.

De buien verplaatsen zich maar langzaam en daardoor valt er zeer veel regen in korte tijd, zo meldt Weerplaza. De kans op wateroverlast is daardoor groot.

Lees ook: 'Het water kwam uit het toilet als een vulkaanuitbarsting'

In de ochtend kan het al gaan onweren. In de eerste helft van de middag is het op de meeste plaatsen alweer droog en breekt de zon flink door. In de tweede helft van de middag ontstaan boven België en delen van de zuidelijke provincies flinke stapelwolken die uitgroeien tot stevige onweersbuien.

Ook vrijdag is nog kans op enkele regen- en onweersbuien. Het weekend verloopt droog en zomers tot lokaal tropisch warm. In sommige regio's bereikt het kwik waarschijnlijk voor het eerst dit jaar de tropische waarde van 30 graden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →