Gezocht: 'Lelijke' kinderen voor nieuwe Nederlands film

Print
Gezocht: 'Lelijke' kinderen voor nieuwe Nederlands film

Flaporen? Grote tanden? Beugel? Eindelijk heb je daar een voordeel mee... Afbeelding: iStock

Normaal sta je op achterstand als je niet gezegend bent met een Instagram-fähig uiterlijk, maar voor de verfilming van het boek De Club van Lelijke Kinderen zoekt de distributeur kinderen met flaporen, een bos pluizig haar of een beugel.

Alle kinderen die een keer in een echte bioscoopfilm willen spelen, mogen zich vanaf donderdag melden op de website van de film, maakte distributeur Independent Films bekend.

Voor de filmopnames worden honderden kinderen van alle leeftijden gezocht, zowel voor hoofdrollen als bijrollen. Er zijn geen restricties, laat producent Umami Media weten. “Ben je de gelukkige eigenaar van een prachtig stel flaporen, vrolijke sproeten, enorme pluizebol, beugelbekkie, een heel saai of juist een mooi gezicht? Dan zoeken we jou”, stelt Casper Eskes van Umami. “Wat is lelijk? Volgens ons is iedereen lelijk op zijn eigen manier en is dat juist iets om trots op te zijn.”

Strijd tegen president
Volgens de makers is het de eerste maal dat voor een Nederlandse film auditie wordt gedaan via een website. Kinderen die zich melden, moeten drie opdrachten doen. Eerdere acteerervaring is niet nodig, beklemtoont de producent. 

In de familiefilm moet de elfjarige Paul, een jongen met grote flaporen, plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen.

Paul weet te ontsnappen en richt samen met een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. De opnames van De Club van Lelijke Kinderen staan gepland voor dit najaar. De film moet in oktober 2019 in de bioscopen te zien zijn. De volwassen cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →