Talenten topclubs Nederland en België smaakmakers jeugdvoetbaltoernooi RKVVL/Polaris

Print
Talenten topclubs Nederland en België smaakmakers jeugdvoetbaltoernooi RKVVL/Polaris

Afbeelding: RKVVL/Polaris

Aan scouts waarschijnlijk geen gebrek zaterdag 26 mei op de velden van RKVVL/Polaris in Sportpark West. Voor de tweede opeenvolgende keer organiseert de Maastrichtse fusieclub een jeugdvoetbaltoernooi dat de voetballiefhebber niet mag missen. Op Ajax zijn alle landelijke topclubs aanwezig op het prachtige sportcomplex in Malberg.

In de categorieën U16, U15 en U11 wordt een dag lang een toernooi afgewerkt door teams van achtereenvolgens:

Nederland: PSV, Feyenoord, AZ, Roda JC en NEC
België: KRC Genk, Club Brugge en Standaard Luik
Engeland: West Bromwich Albion
Polen: Zaglebie Lubin
Zwitserland: FC Lugano
Maleisië: Nationale jeugdselectie

Een lijstje om de vingers bij af te likken. Dat vindt RKVVL/Polaris zelf ook. Marcel Reijnen van de de Maastrichtse amateurclub kijkt uit naar aanstaande zaterdag. Niet alleen vanwege de vele talenten die in Maastricht-West te bewonderen zijn. Het is voor zijn club ook een prachtige organisatorische uitdaging. Reijnen: "Een dergelijk groot internationaal jeugdvoetbaltoernooi op de kaart zetten en vlekkeloos te laten verlopen past in de sportieve en maatschappelijke ambities van onze club. Dat we dit kunnen doen zegt heel veel over de hechte band binnen onze vereniging. Want zoiets groots kun je alleen maar neerzetten met de inzet van heel vrijwilligers."
De club doet niet alleen zichzelf een plezier met dit toernooi waarin ongetwijfeld topspelers van de toekomst aan meedoen. Het is de stellige overtuiging van RKVVL/Polaris dat het met het binnenhalen van al die talenten van topclubs ook de stad Maastricht als voetbalstad op de kaart zet. 

RKVVL/Polaris hoopt natuurlijk ook op veel publieke belangstelling. Reijnen nog een keer: "Het is toch een uitgelezen kans om later te kunnen zeggen dat je de van Persie, Robben, De Bruyne of Courtoix van de toekomst al in mei 2018 in Malberg zag schitteren."
 

Ga voor alle toernooi-informatie naar de website van RKVVL/Polaris. Het toernooi begint zaterdagochtend 26 mei om half elf. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →