IKEA roept 'gevaarlijke' stadsfiets terug

Print
IKEA roept 'gevaarlijke' stadsfiets terug

Afbeelding: Ikea

IKEA roept de stadsfietsen terug die sinds 2016 onder de naam SLADDA in de woonwinkel zijn verkocht. De aandrijfriem van het rijwiel kan tijdens het fietsen plotseling knappen, wat kan leiden tot een valpartij.

Wereldwijd heeft IKEA elf meldingen ontvangen van geknapte aandrijfriemen. In twee gevallen had dat lichte verwondingen tot gevolg. Na deze meldingen besloot IKEA in januari al om de verkoop van de fiets te staken. Omdat uit onderzoek blijkt dat het probleem met de aandrijfriem niet is op te lossen, haalt het bedrijf nu alle fietsen uit voorzorg terug.

In Nederland zijn er 847 fietsen verkocht en wereldwijd zijn zo'n 6000 exemplaren. Bezitters kunnen de fiets terugbrengen naar de winkel en krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Dit geldt ook voor accessoires die speciaal zijn ontworpen voor de fiets.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →