Politiek roert zich over discriminatie De Voorzorg

Print
Politiek roert zich over discriminatie De Voorzorg

Afbeelding: Luc Lodder

Zowel in Heerlen als in Den Haag reageert de politiek op het nieuws dat woningstichting De Voorzorg jarenlang huurders weerde op onder meer ras, geloof, seksuele geaardheid en lichaamsgeur.

In Heerlen houdt de plaatselijke PvdA een onderzoek naar discriminatie op de woningmarkt. De partij heeft daarvoor een meldpunt geopend. SP-raadslid Chris Hesse vraagt de gemeente Heerlen of ze mogelijkheden ziet op te treden tegen dit soort praktijken.

Lees ook: Selectiebeleid Voorzorg leidt tot grote verontwaardiging

Zijn partijgenoot Sandra Beckerman in de Tweede Kamer dient een eerder afgewezen motie van maart dit jaar opnieuw in. In de motie van SP, GroenLinks en PvdA roept ze minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken discriminatie op de woningmarkt harder aan te pakken.

Gesprek
Ollongren liet eerder deze maand – na berichtgeving in De Groene Amsterdammer- over discriminatie van allochtonen in de hoofdstad, al weten in gesprek te willen gaan met brancheorganisaties.

Lees ook: Eerste plek op wachtlijst betekende niets

Woensdag noemde brancheorganisatie Aedes het beleid van De Voorzorg in de periode 2013-2016 al verwerpelijk. De corporatie verdient wel lof dat ze nu de misstanden zelf naar buiten brengt, meent de Aedes-woordvoerder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →