Opslag drugsapparatuur in Roggel: OM eist celstraffen

Print
Opslag drugsapparatuur in Roggel: OM eist celstraffen

Archiefbeeld ter illustratie Afbeelding: ANP

Roggel - Het Openbaar Minsterie (OM) vindt dat de 49-jarige Frank H. negen maanden de cel in moet voor zijn rol in een drugszaak die aan het licht kwam toen de politie in juni 2016 een inval deed in een loods aan de Kleine Laak in Roggel. H. - zonder bekende woon- of verblijfplaats - was donderdag niet aanwezig bij de rechtszaak.

In de opslagruimte in Roggel vonden agenten destijds productieapparatuur voor soft- en harddrugs. Justitie gaat ervan uit dat de spullen daar in opdracht van Frank H. zijn neergezet.

Luchtje
Een deel van het bewijs is aangedragen door medeverdachte Maurice S. (48) uit Kinrooi. Hij was de huurder van de loods in Roggel. Hij verklaarde donderdag voor de rechtbank in Roermond dat hij vermoedde dat er een luchtje zat aan de spullen die hij voor H. had opgeslagen – “wat van hem komt is troep” – maar dat hij niet wist waar de vaten en ketels voor dienden. 

Ketels
Officier van justitie Monique Smits verwijt S. dat hij we een bewuste rol heeft gespeeld in deze zaak. Zij eiste tegen hem vier maanden gevangenisstraf. Smits vroeg de rechtbank Jeroen B. (43) uit Neer 240 uur werkstraf en zes maanden celstraf voorwaardelijk op te leggen.

B. heeft toegegeven dat hij als lasser onder ander ketels heeft gemaakt voor mensen die hij alleen met de voornaam zegt te kennen. B. leefde aanvankelijk  in de veronderstelling dat hij niets strafbaars deed. Toen hij wist waarvoor de spullen die hij maakte dienden,  zou er geen weg terug meer zijn geweest.

De advocaten van de drie verdachten vinden dat de rechtbank de mannen moet vrijspreken bij gebrek aan bewijs. De rechtbank doet op donderdag 7 juni uitspraak.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →