Bij afgelasting vindt ceremonie plaats in crypte Sint Servaasbasiliek

Heiligdomsvaart kijkt met schuin oog naar weergoden bij opening religieus feest

Print
Heiligdomsvaart kijkt met schuin oog naar weergoden bij opening religieus feest

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Een naderend onweersgebied zorgt dat de organisatie van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018 continue de buienradars volgt. Om vier uur deze donderdagmiddag staat de plechtige opening van het ieder zeven jaar gehouden religieuze en culturele feest op het programma. Een buitengebeuren dat geen regen en zeker geen onweer kan verdragen.

Heiligdomsvaart-woordvoerder Stan Hoen is rond de klok van half twee kort en duidelijk: "Om drie uur nemen we een definitief besluit. Een onweersbui komt richting Maastricht, maar het is nu nog te vroeg om zeker te zijn of die wel of niet over de stad trekt en wel of geen regen voor ons in petto heeft. We kunnen uiteraard niet blijven uitstellen dus nemen we een uur voor aanvang een beslissing."

Hoen zegt dat het heel jammer is als de opening niet traditioneel bij de Sint Servaasbron (Cannerweg) kan plaatsvinden. Maar tegelijkertijd zegt hij blij te zijn dat er een meer dan mooi alternatief is. "Zeggen we neen is de crypte van de Sint Servaasbasiliek de perfecte locatie om daar de plechtigheden uit te voeren."

De Limburger Via Maastricht laat u rond drie uur het besluit weten van de organisatie van de Heiligdomsvaart. 

 

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →