Petitie raadsbrede coalitie Beesel

Print
Petitie raadsbrede coalitie Beesel

Afbeelding: Peter Schols

Er zijn twee petities gestart om de politiek in Beesel te vragen alsnog een raadsbrede coalitie te vormen. Dat is gebeurd nadat VLP en Beeselse Lijst (BL) bekend hebben gemaakt dat zij de regering gaan vormen met 8 van de 15 zetels.

Eén verzoekschrift is ingediend door Terence Vroomen, die voor het CDA de rol van informateur vervulde. Hij pleitte voor een raadsbrede coalitie omdat de inhoudelijke verschillen tussen de vier partijen klein zijn. De variant werd niet gesteund door VLP en BL, waarna voortzetting van de coalitie van VLP, CDA en BL onderzocht werd. Dat bleek niet haalbaar. VLP en BL besloten vervolgens samen verder te gaan.

Vroomen riep vervolgens burgers via een petitie op om alsnog te vragen om een raadsbrede coalitie. De petitie werd snel weer beëindigd. Volgens fractievoorzitter en oud-formateur Bram Jacobs van het CDA was de petitie „in een opwelling geschreven”. Jacobs vindt dat het niet de taak van de politiek is om petities te starten; die dienen „van onderop” te komen.

Zo’n petitie is gestart door Geerthe Timmermans. Zij vindt het niet kunnen dat het CDA, de winnaar van de verkiezingen, buitenspel wordt gezet. Zij hoopt VLP en Beeselse Lijst er alsnog toe te bewegen dat zij voor een raadsbrede coalitie kiezen. De petitie wordt maandag 28 mei aangeboden, als de VLP en BL hun coalitieakkoord presenteren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →