Coalitie Weert wil geen ozb-verhogingen

Print
Coalitie Weert wil geen ozb-verhogingen

Afbeelding: iStock

Geen extra ozb-verhoging in de komende vier jaar, gemiddeld per dag een nieuwe boom en het opzetten van teams leefomgeving die de ogen en oren in wijken en dorpen vormen.

Dat zijn enkele plannen voor Weert in de komende coalitieperiode.
 
Akkoord
De plannen zijn gesmeed door de nieuwe coalitie in Weert (Weert Lokaal, CDA, VVD en SP) samen met D66. Het akkoord van de vijf partijen werd donderdagavond gepresenteerd.
 
Daarin een groot aantal zaken die de vorige coalitie al in gang had gezet, zoals vaart achter woningenbouw, elektrificatie van de spoorlijn Weert-Hamont en het opzetten van een spitsstrook langs de A2.
 
Stage
Er is echter ook geld vrijgemaakt voor nieuwe dingen het opzetten van bovenregionale evenementen, experimenten in het onderwijs en het herinvoeren van de maatschappelijke stage, steun aan lokale media en groenonderhoud naar behoefte.
 
In het akkoord spelen duurzaamheid, natuur en zuinig zijn met energie een grote rol. Zo worden de nieuwe wijken Laarveld drie en vier gasvrij gebouwd, komen er oplaadpunten voor E-bikes in de stad en is er extra aandacht  voor groene pleinen en straten in de binnenstad.

Verbinding
Tevens wordt er op alle vlakken de nadruk gelegd op verbinding: tussen de gemeente en inwoners en inwoners onderling. Vandaar de titel van het akkoord: ‘Weert koerst op verbinding’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →