Trump zegt ontmoeting met leider Noord-Korea af

Print
Trump zegt ontmoeting met leider Noord-Korea af

Donald Trump Afbeelding: AFP

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat het topoverleg met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un niet doorgaat.

Dat meldt Reuters.

Open brief
"Ik keek er heel erg naar uit om je daar te ontmoeten", zei Trump in een open brief die werd gepubliceerd door het Witte Huis. "Helaas vind ik het op dit moment ongepast om deze vergadering door te laten gaan, na de enorme woede en open vijandigheid die je hebt getoond in je recentste verklaring."

Noord-Korea zaaide eerder al twijfel over het doorgaan van de top door een overleg vorige week met de zuiderburen plotseling af te zeggen. De reden daarvoor zouden gezamenlijke militairen oefeningen zijn van de VS en Zuid-Korea.

Kernwapenarsenaal
Moon verklaarde eerder dat hij er op vertrouwt dat Trump er een succesvolle top van zal maken en dat de oorlog tussen beide Korea's tot een einde komt. Trump gaf aan dat de Verenigde Staten bereid zijn de veiligheid van Kim te garanderen als hij instemt met de ontmanteling van zijn kernwapenarsenaal. 

Ook zei hij dat Zuid-Korea, China en Japan willen helpen om de rust in de regio te doen terugkeren en dat ze waarschijnlijk grote sommen geld zullen investeren in Noord-Korea. "Kims land zal rijk worden", zo herhaalde Trump de woorden die hij ook afgelopen week als eens sprak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →