Maastricht trekt twee ton uit om inwoners aan het sporten te krijgen

Print
Maastricht trekt twee ton uit om inwoners aan het sporten te krijgen

Afbeelding: iStock

Afgezet tegen het landelijk gemiddelde, sport en beweegt de Maastrichtenaar veel te weinig. In een poging om daar verandering in te brengen, maakt de gemeente Maastricht ruim twee ton vrij.

Met een vijftal concrete acties hoopt de gemeente Maastricht haar inwoners aan het sporten of in elk geval aan het bewegen te krijgen. Het stadsbestuur trekt ruim 200.000 euro uit, nu nog steeds blijkt dat Maastrichtenaren landelijk gezien negatief uit de pas lopen als het gaat om lichamelijke inspanning.

Gymlessen
Op steeds meer basisscholen in de stad zullen door vakdocenten meer en kwalitatief betere gymlessen met betere materialen worden verzorgd. Daarnaast wordt het sport- en spelaanbod tijdens de pauzes uitgebreid, en wordt er verbinding gelegd tussen scholen en sportverenigingen door kennismakingslessen op school.

Sleutel
Voor sporthallen wordt een digitaal reservering- en sleutelsysteem geïntroduceerd. Nu is het nog zo dat mensen die een binnensportaccommodatie willen huren, daarvoor een sleutel moeten gaan halen en een borgsom dienen te betalen. Na afloop dient de sleutel te worden teruggebracht. Dat vormt een drempel om te gaan sporten, is te omslachtig en niet meer van deze tijd, oordeelt de gemeente. Door digitalisering kunnen tevens direct de energiekosten worden verrekend.

Een strategisch marketingplan inclusief vernieuwde website van de gemeentelijke organisatie Maastricht Sport, de monitoring van het aantal sportende Maastrichtenaren en de hulp van het Huis voor Sport als het gaat om de versterking van het Maastrichtse amateurvoetbal - in samenwerking met profclub MVV - completeren het vijfkoppige actieplan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →