Subsidiekraan alsnog open voor Leisure Port

Print
Subsidiekraan alsnog open voor Leisure Port

Toverland, een publiekstrekker van jewelste. Afbeelding: Gé Hirdes

Haelen - Leisure Port krijgt alsnog subsidie voor het overbruggingsjaar 2018. De lakmoesproef moet echter nog volgen: een toekomstplan dat aan de eisen van de gemeenten voldoet.

Bijna vijf maanden zijn verstreken, maar nu pas stemmen de gemeenten in Noord-Limburg én Leudal in met de subsidieverlening aan Leisure Port.

De organisatie die het toerisme in de regio moet bevorderen, krijgt voor het lopende jaar 270.000 euro. Een beperkt budget waarmee zij voornamelijk de basistaken uitvoert, zoals het beheer van de website liefdevoorlimburg.nl en de toeristische informatiepunten in de regio.

Vertrouwen
Met de subsidieverlening schenkt de regio (voorlopig) zijn vertrouwen aan Leisure Port, nadat die vorig jaar gedreigd had de subsidiekraan dicht te draaien.

De gemeenten vinden de prestaties van Leisure Port al langer ondermaats en proefden bij de organisatie niet de bereidheid om de werkwijze aan te passen.

Verandermanager
Uiteindelijk stemde Leisure Port ermee in een ‘verandermanager’ in dienst te nemen, om een toekomstplan te ontwikkelen dat wél aan de eisen van de gemeenten voldoet. De regio wil Leisure Port de kans bieden om zijn woorden waar te maken.

Ook komen de gemeenten tegemoet aan de oproep van toeristische ondernemers en lokale VVV-organisaties om Leisure Port in ieder geval overeind te houden zolang er geen goed alternatief is.

Thijs Vossen, de verandermanager van Leisure Port, heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. De voormalige manager van de belangenorganisatie van recreatieondernemers (Recron) in Limburg benadrukt dat iedereen hetzelfde belang heeft: versterking van recreatie en toerisme, een belangrijke economische sector in Noord-Limburg die zorgt voor veel werkgelegenheid.

Stip op horizon

Bovendien is een stip op de horizon gezet: in 2025 moeten de toeristen een miljard euro per jaar uitgeven in de regio.

In de ogen van verandermanager Vossen is het vooral van belang om dat doel voor ogen te houden: „In het verleden is te veel in structuren gedacht.”

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen