Max Verstappen: 'Pole is het doel'

Print

Afbeelding: Photo News

De halve paddock wees voorafgaand aan de eerste actie in Monaco naar Red Bull Racing als de favorieten en die aanname bleek bepaald geen onzin.

Twee keer getraind, twee de twee snelste auto’s, twee keer Daniel Ricciardo als rapste met Max Verstappen net achter hem.

De F1 is vrijdag trainingen, zaterdag kwalificatie en zondag de race. Alleen niet in Monte Carlo. Vroeger had het te maken met Hemelvaartsdag, maar dat is al jaren niet meer de reden. Het is traditioneel zo gegroeid: de GP van Monaco staat ook bol van de promotionele activiteiten voor de teams. Met een dag extra zonder actie kan dit alles beter gestroomlijnd worden.

Niet op limiet
"Ik heb vandaag nog niet op de limiet gereden, maar toch was de auto al heel snel’‘, vertelde Verstappen, die in de tweede training op een kleine twee tienden van een seconde van Ricciardo bleef steken. "Het liep vanaf het begin goed met de auto, dit is voor ons een heel positieve start van het weekend en hopelijk kunnen we dat doortrekken."

Vrijdag wordt er niet geracet door de F1-coureurs, zaterdag volgt de kwalificatie. Zit er een poleposition in voor Red Bull Racing, of trekken Mercedes en Ferrari met hun ‘kwalificatiemodus’ dan toch weer bij? "De concurrentie zal zeker wat dichterbij komen, maar wij kunnen ook nog wel wat verbeteren", gelooft Verstappen. "Ik heb nog niet alle sectors samen gereden, dus er is nog heel veel marge. Pole? Dat is zeker het doel." 

Belangrijker 
De kwalificatie van zaterdag is belangrijker dan waar ook op de kalender, omdat inhalen in de nauwe straten van Monaco, waar Red Bull zijn 250ste GP rijdt, nauwelijks nog mogelijk is.

Volgens teambaas Christian Horner biedt Monaco zijn team de beste kans op pole dit seizoen. "Zaterdag is traditioneel onze moeilijkste dag, maar hopelijk biedt de lay-out hier ons een kans om goede zaken te doen."