Rabobank kampt met storing: duizenden meldingen

Print
Rabobank kampt met storing: duizenden meldingen

Laptop met een melding op de Mobiel Bankieren app van de Rabobank. Afbeelding: ANP

De Rabobank kampt sinds donderdagmiddag met een storing. Klanten zeggen dat zij niet kunnen inloggen via de app van de bank en in sommige gevallen niet met iDeal kunnen betalen.

Medewerkers van de bank erkennen op Twitter de problemen en zeggen dat de situatie onderzocht wordt. Op allestoringen.nl, dat storingsmeldingen documenteert, zijn in het laatste uur meer dan 2000 meldingen binnengekomen.

ABN Amro
Eerder op de dag bleek dat ABN Amro het slachtoffer was geworden van een nieuwe DDoS-aanval. Ook hier deden iDeal en de mobiele app het niet. Dat was al de derde keer in een week tijd dat de bank hiermee kampte.

Eind januari werden ABN Amro, ING, Rabobank en de Belastingdienst ook al het slachtoffer van grootschalige DDoS-aanvallen. Toen werd een 18-jarige verdachte uit Oosterhout aangehouden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →