Festival in Geleen wil naar twee dagen

Print
Festival in Geleen wil naar twee dagen

Afbeelding: Lotte Cremers

Sittard - De organisatoren van het nog prille wereldfestival Glanamundo hebben concrete plannen om het zomerfestijn op en rond de Markt in Geleen in 2019 uit te breiden tot een tweedaags evenement.

De tweede editie, die komende zomer plaatsvindt, blijft nog beperkt tot één dag: (koop)zondag 8 juli.

Ambities
Voorzitter Davey Nieuwendijk van de organiserende stichting Glana Events bevestigt de ambities. "Volgend jaar willen we die doelstelling realiseren", zegt Nieuwendijk, in het dagelijks leven centrummanager in Geleen.

De eerste aflevering was vorig jaar met meer dan 7000 bezoekers meteen een succes. "Wereldmuziek, derdewereldmarkten en hippe foodtrucks met gerechten uit andere culturen scoren hoog in Limburg. Daar profiteren ook wij van. Met daarbij wel de aantekening dat de weersomstandigheden een cruciale rol spelen. Kijk maar naar deze week. Van heftige wolkbreuken naar felle zon en 30 graden", zegt de 31-jarige festivalbaas.

Grootste springkussen
Het affiche van de tweede editie van het (gratis toegankelijk) evenement is wederom stevig gevuld. Top of the bill op het muziekpodium is Rolf Sanchez, een Nederlandse latin­zanger. 

Om ook de jeugdige Waereldsjtadburgers te gerieven, heeft de organisatie beslag weten te leggen op wat de leverancier bestempelt als ’s werelds grootste springkussen. De attractie is 8 meter hoog en ruim 42 meter lang. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →