Geadopteerde baby overlijdt in snikhete auto in Nashville nadat vader haar vergat

Print
Geadopteerde baby overlijdt in snikhete auto in Nashville nadat vader haar vergat

Afbeelding: AD

In de Amerikaanse stad Nashville, waar momenteel sprake is van een hittegolf, is gisteren een baby overleden nadat haar adoptievader het meisje per ongeluk had achtergelaten in een snikhete auto.

De man had het kleintje meegenomen toen hij haar broertje 's ochtends naar een kinderdagverblijf bracht, zo melden de plaatselijke autoriteiten. Weer thuis parkeerde hij de pick-uptruck met gesloten ramen en deuren op de oprit en ging vervolgens naar binnen. Tien minuten later werd hij door een collega opgehaald en naar het vliegveld gebracht wegens een zakenreis elders. 

Schokkend
Aan het einde van de middag ging zijn echtgenote naar de opvang om de twee kinderen op te halen. Daar kreeg ze te horen dat alleen het zoontje was gebracht.  Toen ze haar man belde kreeg ze zijn schokkende bekentenis te horen: hij was het meisje vergeten. Weer thuis trof de vrouw het levenloze kindje in de auto aan en alarmeerde de hulpdiensten. Eenmaal in het ziekenhuis werd het bijna 1 jaar oude meisje, Katera Barker, doodverklaard. 

Volgens de politie heeft de ontroostbare vader inmiddels onder ede verklaard dat hij de baby was vergeten.  Amerikaanse media zoals ABC melden wel dat de politie de zaak verder gaat onderzoeken. De man zou nog niet zijn aangehouden. Mocht hij schuldig worden bevonden, dan hangt hem waarschijnlijk een forse gevangenisstraf boven het hoofd.

Lesje
Een vrouw uit de staat Texas werd eerder deze maand tot twintig jaar cel veroordeeld, omdat haar  twee kinderen (1 en 2 jaar) stierven in een te hete wagen. Ze verklaarde later de twee te hebben opgesloten om ze 'een lesje' te leren.

Het echtpaar had het meisje kort geleden geadopteerd. Of haar broertje ook een aangenomen kindje is, is niet bekendgemaakt.  Wel heeft de politie ouders in zijn algemeenheid op het hart gedrukt bij hoge buitentemperaturen beter op te letten op kinderen in auto's.  Ook kwam de politie met een handige tip voor ouders: één van je schoenen voor het wegrijden naast het kind leggen, opdat je het bij het uitstappen nooit vergeet. 

In de Amerikaanse staat Tennessee (waar Nashville onderdeel van uitmaakt)  worden op dit moment buitentemperaturen van boven de 31 graden Celsius gemeten.  Onder die omstandigheden kan de temperatuur in een gesloten auto oplopen tot bijna vijftig graden. Volgens de website noheatstroke.org  zijn de afgelopen twintig jaar in de Verenigde Staten 749 kinderen overleden, omdat ze tijdens een warme dag waren achtergelaten in een auto.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →