Autoriteit Persoonsgegevens erkent uittocht

Print
Autoriteit Persoonsgegevens erkent uittocht

Afbeelding: iStock

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft te maken met een uittocht van medewerkers. De organisatie zegt naar aanleiding van een bericht in Het Financieele Dagblad dat diverse mensen de afgelopen tijd zijn vertrokken.

De krant schrijft dat de privacywaakhond gebukt gaat onder interne onrust. Er zou sprake zijn van een uittocht van ervaren mensen, wat ten koste zou gaan van de slagkracht, terwijl nu net de nieuwe privacyregels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht zijn geworden.

Andere baan
De privacywaakhond zegt dat het vanwege de veranderingen die de organisatie doormaakt, niet vreemd is dat een aantal medewerkers, "veelal mensen die al geruime tijd voor de Autoriteit Persoonsgegevens werkten", elders een baan heeft aanvaard. De markt voor privacy-experts is krap "en onze mensen zijn gewild", aldus de AP.

Met de nieuwe privacywetgeving krijgt de waakhond er nieuwe taken en bevoegdheden bij. De afgelopen tijd groeide het aantal voltijdsbanen er van 72 naar 123.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →