Welk bier wordt het meest geschonken in jouw gemeente?

Print
Welk bier wordt het meest geschonken in jouw gemeente?

Afbeelding: iStock

Brand is in Limburg nog altijd onbetwist het meest geschonken biermerk. Het wordt het meest verkocht in de horeca. Landelijk is dat Heineken.

Heineken moet in Limburg, Brabant en Overrijssel zijn eerste plek afstaan aan respectievelijk Brand, Bavaria en Grolsch. Hertog Jan wordt verspreid over het hele land geschonken: in 29 gemeenten is dat merk het beste verkrijgbaar, maar de brouwerij uit Arcen heeft verder niet echt binding met een specifieke regio.

Lindeboom
In Limburg is overigens Brand niet overal de grootste. Zo schenken de horecatenten in Venlo en omliggende gemeenten vooral Lindeboom.

In Schinnen is Alfa in trek en in Gulpen-Wittem wordt in de meeste horecagelegenheden vooral Gulpener geschonken. Daarin zijn Schinnen en Gulpen-Wittem uniek: het zijn de enige gemeenten waar deze biermerken de dienst uitmaken.

In de gemeente Cranendonck zijn ze trouw gebleven aan Budels.

Kaart
In het kader van de week van het Nederlandse bier analyseerde LocalFocus cijfers van Datlinq. Dat bedrijf heeft op basis van gegevens uit haar eigen database per horecagelegenheid bekeken welk hoofdmerk pils beschikbaar is. Kijk hieronder wat jouw gemeente het liefste koud zet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →