Tegels Symphonie Orkest stopt na 108 jaar

Print
Tegels Symphonie Orkest stopt na 108 jaar

Afbeelding: Tegels Symphonie Orkest

Venlo / Op de heide - Het Tegels Symphonie Orkest trekt het niet meer. Een tekort aan muzikanten en bestuurskracht noopt het orkest om er na 108 jaar mee te stoppen. Op 30 juni staat het slotconcert gepland.

Het orkest zag in 1910 het levenslicht dankzij de naar Nederland gevluchte Fransman Paul Guillaume die in Tegelen dirigent was van de harmonie.

Aangezien Guillaume zelf een strijker was, verzamelde hij al snel de betere muzikanten van de harmonie om zich heen voor een orkest, het Tegels Symphonie Orkest was geboren.

Knal
In de 108 jaar dat het orkest bestond, maakte het naam in de regio. Met de muzikale invulling van operettes, concerten en bijzondere projecten. Maar de afgelopen jaren stonden vooral in het teken van tekort aan muzikanten en bestuursleden. "We kiezen er nu voor om met een knal te eindigen in plaats van het verhaal als een nachtkaars uit te laten gaan", zegt muzikant Roy Denessen.

Op 30 juni is het slotconcert in de Tegelse Martinuskerk. Aansluitend maakt het orkest de oversteek naar de Gouden Berg waar ook wordt gespeeld. Het is de plek waar het orkest 108 jaar geleden is opgericht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →