Lidl roept giftige popcorn terug

Print
Supermarktketen Lidl haalt popcorn uit de schappen. In het product is een te hoge concentratie tropaan-alkaloïden ontdekt die bij consumptie kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals wazig zien, een droge mond of vermoeidheidsverschijnselen.

Het gaat om 'Popcorn zoet 200g' van het merk Snack Day, met als houdbaarheidsdatum 5 december 2018. Wie de popcorn in huis heeft, krijgt van Lidl het dringende advies het product niet te eten maar terug te brengen naar de winkel. Het aankoopbedrag wordt dan vergoed.

Planten
Op hun website legt  Lidl  uit dat tropaan-alkaloïden "van nature voorkomende bestanddelen van bepaalde planten" zijn, "die door de plant gevormd worden als bescherming tegen vijanden die de plant aanvreten. Deze planten kunnen in de biologische landbouw voorkomen en mee geoogst worden met de mais."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen