Lidl roept giftige popcorn terug

Print
Supermarktketen Lidl haalt popcorn uit de schappen. In het product is een te hoge concentratie tropaan-alkaloïden ontdekt die bij consumptie kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals wazig zien, een droge mond of vermoeidheidsverschijnselen.

Het gaat om 'Popcorn zoet 200g' van het merk Snack Day, met als houdbaarheidsdatum 5 december 2018. Wie de popcorn in huis heeft, krijgt van Lidl het dringende advies het product niet te eten maar terug te brengen naar de winkel. Het aankoopbedrag wordt dan vergoed.

Planten
Op hun website legt  Lidl  uit dat tropaan-alkaloïden "van nature voorkomende bestanddelen van bepaalde planten" zijn, "die door de plant gevormd worden als bescherming tegen vijanden die de plant aanvreten. Deze planten kunnen in de biologische landbouw voorkomen en mee geoogst worden met de mais."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →