Heer gaat aan de slag met groener maken van de wijk

Print
Heer gaat aan de slag met groener maken van de wijk

Afbeelding: Ingimage

Buurtnetwerk Heer wil de wijk gaan vergroenen met geveltuintjes, plantjes rond bomen en kleine perkjes in het straatbeeld.

Het buurtnetwerk wil hiermee tegemoet komen aan de constatering van veel wijkbewoners dat hun buurt er best wel wat groener uit mag zien.

Samen met de gemeente en stichting Stadsnatuur, 50 vrijwilligers die zich inzetten voor meer natuur in Maastricht, wordt er gekeken naar geschikte plekken in Heer om meer groen te bewerkstelligen.

In enkele delen van de stad biedt de gemeente de mogelijkheid aan inwoners om in de openbare ruimte zelf groen aan te brengen. Het is in bepaalde gevallen toegestaan om tot 50 centimeter van de eigen woongevel tegels weg te halen en daar groen te planten.

Het buurtnetwerk wil eerst inventariseren welke ideeën er leven onder buurtbewoners om de wijk te vergroenen. Buurtbewoners met suggesties kunnen die per e-mail sturen naar secretariaat@buurtplatformheer.nl

De ideeën vanuit de buurt over vergroening van Heer worden donderdag 21 juni tijdens een inloopavoond besproken. De bijeenkomst is van 18.30 tot 20.30 uur, in Sjuif-a-en, Gerard Walravenstraat 92A, in Heer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →