Winkeldieven rammen politieauto tijdens achtervolging

Print
Winkeldieven rammen politieauto tijdens achtervolging

Afbeelding: Politie Echt / Facebook

Linne - Na een achtervolging heeft de politie donderdagavond in Linne drie verdachten aangehouden voor een winkeldiefstal met geweld in Susteren.

Twee vrouwen renden rond zes uur met tassen vol spullen de winkel aan de Reinoud van Gelderstraat uit en vluchtten in een klaar staande auto. De auto werd door een man bestuurd.

Signalement
De bedrijfsleider van de winkel gaf het merk, de kleur en het kentekennummer van de auto door aan de politie en had bovendien een goed signalement van de daders.

Een half uur later werd het voertuig gespot op de Aasterbergerweg in Echt. De inzittenden voldeden aan het signalement. Op de A2 weigerde de bestuurder vervolgens te stoppen voor een stopteken van de politie.

Achtervolging
Er ontstond een achtervolging die verder ging over de A73. De bestuurder haalde met hoge snelheid veel capriolen uit om aan de politie te ontkomen. Bij Linne werd de afrit genomen en ging het over de Rijksweg weer terug richting zuiden.

Daar remde de bestuurder twee maal hard en reed vervolgens achteruit om de politieauto te rammen. Politiemensen wisten een aanrijding net te voorkomen.

Politieauto
In Linne eindigde de achtervolging op een woonerf. Daar ramde de bestuurder in een ultieme vluchtpoging nog een politieauto. De inzittenden van de auto werden aangehouden. Ze pleegden verzet bij de aanhouding.

De politie is nog met het onderzoek bezig. De verdachten, inwoners van de oostelijke en westelijke Mijnstreek, zijn voor onderzoek ingesloten. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. De politiemensen uit de aangereden auto hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →